Dializa filtreaza deseurile, elimina lichidele suplimentare si restabileste echilibrul corect al substantelor chimice din sange.

Exista doua tipuri principale de dializa: hemodializa si dializa peritoneala.

Hemodializa este un procedeu prin care se curata sangele in afara organismului. Acesta foloseste un dializor, care est o membrana semipermeabila, cu ajutorul caruia se curata sangele. Bolnavul este conectat la un aparat prin intermediul unor tuburi care vor fi atasate la vasele de sange. Lichidul sanguin trece, astfel, de mai multe ori prin dializor, pana la cand toxinele si lichidele suplimentare sunt complet eliminate. Tratamentul se efectueaza intr-un centru specializat de dializa, cu o frecventa de 3 ori pe saptamana. O sedinta dureaza aproximativ 4-5 ore.

 

Dializa peritoneala foloseste o membrana peritoneala ca filtru pentru toxine si lichide suplimentare din organism pentru ca nivelurile de electroliti sa revina la normal. Procedeul implica inserarea unui cateter care va ramane permanent in abdomen. Operatiunea trebuie realizata de catre un medic de specialitate. Dializa peritoneala se poate realiza de mai multe ori pe timp de noapte in timpul somnului, inclusiv la domiciliu.

Eurodializa SRL va pune la dispozitie doua centre zonale, localizate in localitatile Constanta si Mangalia, din judetul Constanta.