Dializa se efectueaza in centrele de dializa teritoriale, care sunt distribuite in toata tara.

Eurodializa SRL va pune la dispozitie doua centre zonale, localizate in localitatile Constanta si Mangalia, din judetul Constanta.

Pentru hemodializa, pacientii se prezinta la centru de dializa Eurodializa de 3 ori pe saptamana. Aici vor efectua sedinta de hemodializa, care dureaza in medie 4 ore. Pentru dializa peritoneala, pacientul poate efectua tratamentul la domiciliu zilnic, urmand sa se prezinte o data pe luna la centru de dializa Eurodializa pentru evaluare clinica si de laborator, precum si pentru ridicarea materialelor de care are nevoie pentru desfasurarea procedeului.

Desi foarte mari. costurile tratamentului prin dializa nu sunt resimtite direct de bolnav deoarece sunt integral acoperite prin programul national de supleere a functiilor rinichiului.

O situatie aparte o constituie dializa de vacanta

Pacientii hemodializati pot efectua sedintele de dializa si in cadrul altor centre de dializa, decat cele de care apartin, putand astfel sa plece in vacanta alaturi de familie. Acest lucru este posibil prin colaborarea intre centrele de dializa de pe tot teritoriul tarii, optiunea fiind disponibila chiar si pe teritoriul Europei.